Raaka-aineet
200
g
suklaakeksejä
50
g
voita(sulatettuna)
2
dl
vispikermaa
120
g
fazer marianne crush-rouhetta
200
g
rahkaa
5
kpl
liivatelehteä
1
dl
kiehuvaa vettä
400
g
marjoja
1
dl
sokeria
4
kpl
liivatelehteä
1
dl
punaista mehua
Ohjeet
Murenna keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon Marianne Crush sekä rahka. Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5 min. ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle. Anna huutuä jääkaapissa 2-3 tuntia tai kunnes rahkaseos on hyytynyt. Soseuta marjat tehosekoittimella sokerin kanssa. Liota liivatelehdet 5 min. ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. hyydytä kakkua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.


RAPARPERIPIIRAKKA
Raaka-aineet
(8 annosta)
75
g
margariinia
3/4
dl
sokeria
1
kananmuna
2,5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
täyte:
5
dl
raparperinpaloja
1
kananmuna
1
dl
sokeria
1
rkl
vehnäjauhoja
Ohjeet
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri
Lisää muna hyvin vatkaten
Sekoita leivinjauhe jauhoihin
Lisää jauheseos ja sekoita tasaiseksi
Painele taikina jauhoisin käsin piirasvuoan pohjalle ja reunoille
Paloittele raparperit ja levitä pohjan päälle
Vaahdota muna ja sokeri
Lisää vehnäjauhot ja levitä seos raparperipalojen päälle
Paista torttu kypsäksi uunin alimmalla tasolla 180 asteessa n. 30 min

KINKKU-JUUSTOMUFFINIT

Raaka-aineet
(20 annosta)
200
g
kermaviiliä
3
kananmunaa
1
rkl
leivinjauhetta
5
dl
vehnäjauhoa
40
g
emmental-juustoraastetta
100
g
kinkkusuikaleita
Ohjeet
lämmitä uuni 200 asteeseen.levitä muffinsivuokat pellille.
vatkaa kermaviili ja kananmuna.
sekoita vehnäjauho leivinjauheeseen erillilsessäkulhossa. sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos kermaviili-kananmunaseokseen. käytä sekoittamisessapuulastaa / teräskauhaa, seos on paksua.
sekoita joukkoon juustoraaste ja kinkkusuikaleet.
annostele ruokalusikan avulla taikina muffinsivuokiin.reilu ruokalusikka / vuoka.
paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 20 min.
Raaka-aineet
2
munaa
1½
dl
sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1½
tl
leivinjauhetta
½
dl
maitoa
100
g
voita sulatettuna
kuorrutus:
75
g
voita
100
g
mantelilastuja
1
dl
sokeria
½
dl
maitoa
1
rkl
vehnäjauhoja
Ohjeet
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperipala, sulje vuoan reuna siten, että leivinpaperi jää väliin. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna.Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen, lisää seos sekä maito ja sula voi kevyesti sekoittaen vaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n 20 min.Mittaa kuorrutusaineet kattilaan ja sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan. Levitä kuorrutus paistetun pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa n. 10 min, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.


Raaka-aineet
(10 annosta)
125
g
voita (sulana)
3
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
kpl
kananmunaa
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
kanelia
1
tl
neilikkaa
1,5
dl
jugurttia
Ohjeet
Voitele kakkuvuoka.Sekoita kaikki aineet keskenään.Paista kakku uunissa 175 asteessa noin 50-60 minuuttia
No comments:
Post a Comment